Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ενημέρωση για την αποστολή στη Γάζα.


Χθες Τρίτη 25 Μάη ξεκίνησαν και τα δύο ελληνικά καράβια για τη Γάζα. Το εμπορικό "Ελεύθερη Μεσόγειος" απέπλευσε γύρω στις 14.00 το μεσημέρι από το Κερατσίνι και το επιβατικό "Σφενδόνη" στις 20.00 από την Μαρίνα Ζέας, στο οποίο βρίσκεται και ο συμπολίτης μας Χάλεντ Καμπάνι.
Ο καιρός προς το παρόν είναι καλός. Σήμερα το απόγευμα-βραδάκι θα φτάσουν στη Ρόδο και έπειτα σαλπάρουν προς Κύπρο.
Στα ανοιχτά θα συναντηθούν όλα τα καράβια μαζί και θα σχηματίσουν τον "στόλο της ελευθερίας" και θα επιχειρήσουν το σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας!!!
Την ίδια στιγμή εκτός από τις μέχρι τώρα απειλές του Ισραήλ, χθες την νύχτα αεροσκάφη
F-16 εξαπέλυσαν τέσσερις συνεχόμενες αεροπορικές επιδρομές σε ανενεργό αεροδρόμιο της Γάζας με δύο νεκρούς.
Και το σημαντικότερο!!! Απροκάλυπτα επίσης χθες ξεκίνησε η κοινή ΕΛΛΗΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΗ αεροπορική άσκηση στο Αιγαίο, το Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα με ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών αποστολών και σενάρια προσβολής εναέριων και επίγειων στόχων.
Η ελληνοϊσραηλινή συνεργασία αναθερμάνθηκε τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο ασκήσεων, μετά την κόντρα Άγκυρας - Τελ Αβίβ για την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και την άρνηση της Τουρκίας να συνεχισθούν ασκήσεις των Ισραηλινών στην επικράτειά της. Εκτός από την Ελλάδα υπάρχει συνεργασία και με άλλα κράτη στην Ευρώπη.

Να σας ενημερώσω επίσης πως τα μόνα διαβήματα διαμαρτυρίας για την διασφάλιση της αποστολής του στόλου της ελευθερίας προς στη Γάζα έγιναν από τους υπουργούς εξωτερικών Ιρλανδίας και Τουρκίας!!!!!

Υπολογίζεται Παρασκευή - Σάββατο να βρίσκονται πλέον σε Διεθνή ύδατα, όπου και αναμένουμε με μεγάλη αγωνία, να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν οι πειρατές της Μεσογείου οι Ισραηλινοί!!! Είμαστε λοιπόν σε ετοιμότητα!!!
Ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει δοθεί καμία έμφαση από τα ΜΜΕ... ακόμη, σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα.(?????????????)