Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

"Ο Γλάρος" στην Πρέβεζα!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ PEQUOD




Η εταιρεία θεάτρου Pequod σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας και με την ευγενική υποστήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε. παρουσιάζει στην Πρέβεζα το έργο "Ο Γλάρος" του Άντον Τσέχωφ. Ένα έργο για την τέχνη, τον έρωτα, την οικογένεια, την αγάπη και την έλλειψή της, τα μεγάλα όνειρα της νεότητας και την πραγματικότητα της ενηλικίωσης.


Η παράσταση, βασιζόμενη στην από το έργο συνθήκη ύπαρξης θεάτρου μέσα στο θέατρο, τοποθετεί την σκηνική δράση σ' έναν ενιαίο χώρο, καταργώντας έτσι την απόσταση ανάμεσα σε ηθοποιούς και θεατές. Η χρήση εξάλλου του πραγματικού χώρου ως σκηνικό, ενισχύει την αίσθηση ότι δεν βρισκόμαστε σ' ένα φανταστικό «αλλού», αλλά όλα συμβαίνουν εδώ και τώρα.



Μετά τη διαδρομή της στην Αθήνα (Κnot Gallery, άνοιξη και χειμώνας του 2010, Θέατρο Χώρα καλοκαίρι 2010 Bob theatre festival) η παράσταση θα ταξιδέψει αυτόν τον χειμώνα στην Ελλάδα.



Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ξανθόπουλος


Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου


Σκηνογραφική και Ενδυματολογική επιμέλεια: Νίκος Κονιάρης


Επιμέλεια κίνησης: Βάσω Γιαννακοπούλου


Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Μαρίνου


Παίζουν :


Γιώργος Αγγελόπουλος, Αρης Αρμαγανίδης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης Κλίνης, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Αγγελική Μαρίνου, Νικολίτσα Ντρίζη, Αγγελική Παπαθεμελή, Κώστας Παπακωνσταντίνου.



Η παράσταση θα παιχτεί στο Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας στο Κάστρο Αγίου Ανδρέα, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 9:30 μμ.


Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ


Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις 697 71 92 779