Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

"Βίβα Ασπασία!"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Θεατρικό εργαστήρι Πρέβεζας, στα πλαίσια των ανταλλαγών παραστάσεων ομάδων της περιοχής, φιλοξενεί στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, την παράσταση της θεατρικής ομάδας Πάργας "η αυλαία", το έργο " ΒΙΒΑ ΑΣΠΑΣΙΑ" του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Είναι μιά Ιστορία από τα χρόνια της κατοχής. Μιά "δραματική κωμωδία", τότε που ο επιούσιος ήταν η μπομπότα και το ψωμί παντεσπάνι, τότε που τα παιδιά χαιρετούσαν φασιστικά τα αυτοκίνητα Ιταλών και των Γερμανών και τραγουδούσαν, "γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα".

Μιά ατάκα ενός αντάρτη στο έργο λέει "Σας διαβεβαιώ πως άν τύχει και γλυτώσουμε απο τούς Γερμανούς, δεν πρόκειται να γλυτώσουμε απο τους δικούς μας", γιατί το θέμα είναι, πόσος φασισμός θα απομείνει άμα τελειώσει ο πόλεμος...


Σκηνοθεσία:Βαλεντίνα Παπαδημητράκη , Βοηθός σκηνοθέτη:Νέλη Σιώζου, Οργάνωση Παραγωγής:Αλεξάνδρα Σωτηρίου, Πρόγραμμα-φωτογραφία:Ηλιένια Ντούκα, Μίξη Ήχου:Ανδριανός Ντούκας, Ήχος:Great Logo
Παίζουν: Χάρις Σπυρίδη, Σπύρος Πιτσαρός, Γρηγόρης Γεωργίου, Ζωή Μπάτσιου, Μόνικα Κορμπάλα, Γιάννης Νήρας, Κώστας Πιτσαρός, Έλλη Βέκιου, Βουγιούκας Γιώργος, Γιάννης Τάσσης, Kelvin West και τα παιδιά: Ζαχαρούλα Σωτηρίου, Μάγδα και 'Αρτέμης Πιτσαρού.

¨Ωρα 9μμ. Τιμή εισ. 10ευρώ, φοιτ. 7 ευρώ